ALLERGIE EN INTOLERANTIE

DE MENING VAN DE DOKTER

VOORBEELD UITSLAG

TARIEVEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

BESTELLEN

VACATURES

CONTACT

WAT HOUDT DE FIT-TEST PRECIES IN

ACNE, NETELROOS & CELLULITUS

OVERGEWICHT EN INTOLERANTIE

PDS, DIARREE & SPIJSVERTERING

ALGEMEEN

HET BELANG VAN GEZONDE VOEDING

DIABETES EN VOEDING

SPECIAAL VOOR DIABETESPATIňNTEN

NAALDLOOS INJECTEREN

VoedselallergieŽn bij diabetes, een stille storende factor!

bij diabetes streven we naar een regelmatige en goed controleerbare suiker spiegel. Maaltijden en insuline kunnen door de patiŽnt worden afgestemd, eventueel met behulp van een bloedglucosemeter. Bij een aantal patiŽnten maakt de suiker spiegel rare onverwachte sprongen. Zonder dat er veel suikers ingenomen worden kan de bloedsuikerspiegel aanzienlijk variŽren. Deze onverwachte verstoringen kunnen gerelateerd zijn aan voedsel allergieŽn en intolerantie's.

Wat gebeurt er bij een voedsel allergie?
Als je iets eet waar je allergisch voor bent dan reageert het lichaam daarop met een stressreactie waarbij adrenaline vrijkomt. Adrenaline is het zogenaamde; vecht- en vluchthormoon en als natuurlijke reactie wordt er door dit hormoon snel veel suiker vrijgezet in de bloedbaan om te gaan vechten of vluchten. Zo kan het gebeuren dat iemand die een stukje kaas eet en daar allergisch voor is, een stijging krijgt van de bloedsuikerspiegel terwijl er in kaas geen suikers zitten. Vaak zorgen voedsel allergieŽn en intolerantie's, ook voor een stuk overgewicht doordat de wisselende suiker spiegel zorgt voor honger gevoelens en extra vetopslag.

Welke signalen wijzen op een voedselallergie?
Er zijn een aantal duidelijke symptomen voor voedselallergieŽn. De belangrijkste zijn: dunne of te vaste ontlasting, winderigheid, oprispingen, opgeblazen gevoel, hoofdpijn, slaapproblemen en gejaagde gevoelens.
Indien u last heeft van deze bovenstaande symptonen of wilt u zeker weten dat u de juiste voeding eet. Laat dan de voedsel intolerantie test uitvoeren en verklein de kans op een reactie!