ALLERGIE EN INTOLERANTIE

DE MENING VAN DE DOKTER

VOORBEELD UITSLAG

TARIEVEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

BESTELLEN

VACATURES

CONTACT

WAT HOUDT DE FIT-TEST PRECIES IN

ACNE, NETELROOS & CELLULITUS

OVERGEWICHT EN INTOLERANTIE

PDS, DIARREE & SPIJSVERTERING

ALGEMEEN

HET BELANG VAN GEZONDE VOEDING

DIABETES EN VOEDING

SPECIAAL VOOR DIABETESPATIňNTEN

NAALDLOOS INJECTEREN

Eczeem, Netelroos, Acne & Cellulitus

We zitten allemaal wel eens niet lekker in ons vel. Voor duizenden mensen is dat letterlijk het geval, iedere dag weer! Mensen die eigenlijk niet in de spiegel willen kijken. Zonder dat men het beseft zijn veel van die problemen het gevolg van verkeerd voedsel. Zelfs cellulitis waar veel vrouwen door geplaagd worden is vaak het gevolg van voedsel-intolerantie.

Jammer genoeg worden de symptomen vaak toegeschreven aan een allergie. Een kenmerk van voedsel-intolerantie is echter dat het zich vertraagd manifesteert. In de traditionele geneeskunde wordt dit vaak niet als oorzaak herkend en is de behandeling daarom ook niet effectief.

Dr. Lene Hoj, een Deense interniste en specialiste in allergische ziektes, bevestigt dat de aard en het belang van afweerreacties op voedsel en chemicaliŽn worden onderschat en de
symptomen vaak niet worden herkend. Zelf behandelt zij al jaren, en met succes, patiŽnten die gezondheidsproblemen hebben (zoals eczeem en netelroos) als gevolg van een voedsel-intolerantie.

Hoj legt uit dat, wanneer een intolerantie de oorzaak is van eczeem en netelroos, de mestcellen in de onderlaag van de huid waarschijnlijk het probleem veroorzaken. Als deze cellen afsterven, komen er krachtige chemicaliŽn vrij die sterk inwerken op de capillaire vaten (zeer kleine bloedvaten) in de huid. De wand van deze capillaire vaten wordt poreus waardoor bloedplasma weglekt. Het resultaat is zwelling van de huid, jeuk en vlekken die variŽren in vorm, grootte en kleur.

Ook mensen met een ernstige vorm van acne zijn er in geslaagd hun probleem op te lossen
door intolerant voedsel uit hun menu te schrappen. Een individuele test zoals de Food Intolerance Test is nodig om vast te stellen waar het probleem ligt en aan een oplossing te kunnen werken.

Jammer genoeg ondersteunen nog te weinig traditioneel denkende artsen de hypothese dat de vertraagde afweerreactie op voedsel de oorzaak kan zijn van huidproblemen.
Wetenschappelijke studies die zijn uitgevoerd tonen aan dat van ruim 50% van de patiŽnten de conditie verbetert. Men is van mening dat dat onvoldoende is omdat met andere aandoeningen nog meer succes wordt geboekt. Toch is een kans van 1 op 2 dat het probleem met succes aangepakt kan worden natuurlijk heel goed.

Op deze website vindt u verschillende publicaties van wetenschappers die onderzoek hebben
gedaan naar de verbeteringen in de gezondheid van patiŽnten die de test hebben
gedaan. Keer op keer blijkt dat in minstens 50% van de gevallen noemenswaardige successen worden bereikt.

Interessant zijn de resultaten van een onderzoek uit 1995 van dr. Gilbert Kaats uit Houston die ruim meer dan 50% verbetering constateerde bij een experiment met 50 deelnemers. Bij een controlegroep (voor wetenschappelijk onderzoek een vereiste) die zelf hun menu samenstelden, bleek dat bij ongeveer 25 % van de deelnemers de problemen juist waren verergerd.

Wereldwijd raken meer en meer specialisten overtuigd van de relatie tussen voedsel-intolerantie en huidproblemen. Brostoff uit Londen stelt dat er voldoende aanwijzingen zijn om te kunnen stellen dat de huid reageert op wat men eet. Dr. Schimpf uit Oostenrijk, medisch begeleider van het skiteam, behandelde met succes een ernstig geval van psoriasis. Dr. Schapkatz uit Johannesburg gebruikte de test bij de bestrijding van eczeem en netelroos.

VOLGENDE