ALLERGIE EN INTOLERANTIE

DE MENING VAN DE DOKTER

VOORBEELD UITSLAG

TARIEVEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

BESTELLEN

VACATURES

CONTACT

WAT HOUDT DE FIT-TEST PRECIES IN

ACNE, NETELROOS & CELLULITUS

OVERGEWICHT EN INTOLERANTIE

PDS, DIARREE & SPIJSVERTERING

ALGEMEEN

HET BELANG VAN GEZONDE VOEDING

DIABETES EN VOEDING

SPECIAAL VOOR DIABETESPATIňNTEN

NAALDLOOS INJECTEREN

Wat is het verschil tussen allergie en intolerantie?

Hoewel het een complex biologisch proces is kunnen we stellen dat voedsel intolerantie een persoonlijke overgevoeligheid is voor voedsel dat eigenlijk gezond is. De overgevoeligheid heeft tot gevolg dat het immuun systeem reageert alsof het lichaam beschermd moet worden tegen een invasie van bacteriŽn, parasieten of een virus. Door deze reactie op overigens normaal voedsel hapert de spijsvertering en na enige tijd manifesteert zich dit in een of andere vorm.

















De problemen beginnen als u intolerant voedsel nuttigt. De problemen worden gewoonlijk veroorzaakt door reacties op een van de proteÔne's of chemicaliŽn (natuurlijke of kunstmatige) in het voedsel. Uiteindelijk leidt deze reactie ertoe dat de witte bloedlichaampjes gaan reageren en soms zelfs exploderen. Het gevolg van dit alles is dat het lichaam chemicaliŽn aanmaakt om zich te beschermen tegen de lichaam vijandelijke stoffen in het bloed. Op zich is dit een normale reactie maar voortdurende stimulering van dit systeem als gevolg van het regelmatig nuttigen van intolerant voedsel leidt tot ongewenste verschijnselen. Bijvoorbeeld overmatige slijm productie, chronische ontsteking van weefsel, poreuze bloedvaten, krampen en een algemene verstoring van de normale biologische processen in het lichaam. Deze bijverschijnselen kunnen vrijwel ieder orgaan in het lichaam aantasten en leiden tot een algeheel gevoel van malaise.

VOLGENDE