ALLERGIE EN INTOLERANTIE

DE MENING VAN DE DOKTER

VOORBEELD UITSLAG

TARIEVEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

BESTELLEN

VACATURES

CONTACT

WAT HOUDT DE FIT-TEST PRECIES IN

ACNE, NETELROOS & CELLULITUS

OVERGEWICHT EN INTOLERANTIE

PDS, DIARREE & SPIJSVERTERING

ALGEMEEN

HET BELANG VAN GEZONDE VOEDING

DIABETES EN VOEDING

SPECIAAL VOOR DIABETESPATIňNTEN

NAALDLOOS INJECTEREN

Uw voedsel intolerantie is even persoonlijk als uw vingerafdruk. Wat voor de een absoluut gezond voedsel is kan voor de ander leiden tot allerlei vervelende reacties variŽrent van huiduitslag tot migraine en uiteindelijk mogelijk zelfs tot opname in een ziekenhuis omdat men er niet in slaagt de oorzaak vast te stellen en de klachten zich verergeren.

Verwart u voedsel intolerantie niet met een voedsel allergie! Het verschil is lastig te duiden maar als leidraad geldt dat een allergie vrijwel altijd onmiddellijk tot symptomen leidt soms zelfs tot een shocktoestand. In tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt is het aantal mensen met een echte allergie vrij gering, zo'n 5 procent van de wereldbevolking.

Bij voedsel intolerantie daarentegen heeft u gewoonlijk geen direct waarneembare reactie indien u voedsel eet waarvoor uw lichaam intolerant is. Een intolerantie bouwt u langzaam op en juist omdat u stapje voor stapje het punt bereikt waarop de klachten zich gaan manifesteren is het heel moeilijk de relatie te leggen met die voedingsstoffen waar u intolerant voor bent.

Ons lichaam heeft een keur aan kwalen waarmee het reageert op de gevolgen van het nuttigen van het verkeerde voedsel. Overgewicht, artritis (gewrichtsontsteking), diabetes, ingewand problemen, migraine, voorhoofdholteontsteking of maag-/darmproblemen. De veranderingen in de cellen zijn nauwelijks waarneembaar en het is vrijwel onmogelijk te herkennen dat er een relatie is met het voedsel dat u regelmatig nuttigt terwijl juist daardoor uw probleem almaar verergert. Artsen, diŽtisten en voedingdeskundigen kennen de gevolgen van verkeerd voedsel en kunnen u hulp bieden. Maar ondanks medicijnen, therapie of dieet, u kunt uw gezondheid alleen verbeteren of uw overgewicht verminderen als u voeding waar u intolerant voor bent verwijdert uit uw menu.

Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen hebben wij, aan de hand van de diagnose van voedsel intolerantie, kunnen vaststellen op welk voedsel maar ook op welke andere producten zoals kleurstoffen en conserveringsmiddelen, hun lichaam reageert. De lijst van mogelijke gezondheidproblemen van kinderen die gerelateerd kan worden aan voedsel intolerantie omvat naast de al genoemde kwalen o.a. oorontsteking, ADHD, hoofdpijnen, eczeem. Er zijn wetenschappelijke verslagen waarin zelfs een relatie wordt gelegd met autisme. Tientallen verslagen van wetenschappelijk onderzoek tonen aan dat het vermijden van intolerant voedsel en chemicaliŽn leidt tot opvallende verbeteringen in de gezondheid en dat zelfs ernstige aandoeningen kunnen genezen.


VORIGE