ALLERGIE EN INTOLERANTIE

DE MENING VAN DE DOKTER

VOORBEELD UITSLAG

TARIEVEN

VEEL GESTELDE VRAGEN

BESTELLEN

VACATURES

CONTACT

WAT HOUDT DE FIT-TEST PRECIES IN

ACNE, NETELROOS & CELLULITUS

OVERGEWICHT EN INTOLERANTIE

PDS, DIARREE & SPIJSVERTERING

ALGEMEEN

HET BELANG VAN GEZONDE VOEDING

DIABETES EN VOEDING

SPECIAAL VOOR DIABETESPATIňNTEN

NAALDLOOS INJECTEREN

Overgewicht (Obesitas) en voedsel intolerantie

Volgens de statistieken zijn 46% van de mannen en 32% van de vrouwen te zwaar, bovendien vallen ook nog eens 17% van de mannen en 21% van de vrouwen in de groep 'Obesitas'. Medici maken zich zorgen over de voortdurende toename van dit probleem.
Volgens recente rapporten heeft obesitas een belangrijk aandeel in de overlijdens statistieken. Obesitas kan de aanleiding vormen tot een breed scala aan gezondheid problemen zoals hoge bloeddruk, diabetes, hartkwalen en het lijkt een rol te spelen bij sommige vormen van kanker.
Obesitas heeft niet alleen invloed op de gezondheid, onderzoek heeft aangetoond dat ook allerlei sociale en economische effecten er het gevolg van kunnen zijn. In de gezondheidszorg worden honderden miljoenen besteed aan de behandeling van patiŽnten met obesitas en in de bedrijven gaat veel productiviteit verloren. De totale kosten voor de economie zijn moeilijk in te schatten maar het moet een astronomisch groot bedrag zijn. Ook in de persoonlijk sociale sfeer veroorzaakt obesitas veel problemen, te dikke mensen hebben meer moeite met het vinden van een partner. Als ook het zelfrespect er onder lijdt dan is obesitas een extra last en gaat daarmee ten koste van de levensvreugde.


Met een dieet worden zelden blijvende resultaten geboekt. Meer en meer onderzoek toont aan dat overgewicht niet per definitie het gevolg is van een gebrek aan wilskracht, in veel gevallen ligt de oorzaak in een onbalans in de biologie van de patiŽnt. Voeding speelt dan een belangrijke rol, want: Ons moderne voedsel bevat zeer veel stoffen waar de genetische ontwikkeling van de mens nog niet aan toe is en wij hebben daarom nog niet de noodzakelijke enzymen om die stoffen goed te verteren.
Het voedsel kan bestanddelen (lectines) bevatten die weliswaar van natuurlijke oorsprong zijn maar die op cel-niveau allergische reacties kunnen veroorzaken.

VOLGENDE